Apstiprināti IKT pilotprojektu programmas 2. kārtas atbalsta saņēmēji | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Apstiprināti IKT pilotprojektu programmas 2. kārtas atbalsta saņēmēji

Maija beigās, Ventspils pilsētas domē notika Uzņēmējdarbības veicināšanas komisijas sēde, kurā tika izskatīti Ventspils IKT pilotprojektu programmas 2. kārtas konkursā saņemtie pieteikumi. Jūlija sākumā plānota līgumu parakstīšana ar uzņēmumiem, un tūlīt pēc tam uzsāksies darbs pie projektu realizēšanas.

Kopā IKT pilotprojektu programmas konkursa 2. kārtai bija pieteikušies 6 uzņēmumi, no kuriem atbalstu turpmākai virzībai saņēma 4 pretendenti. Projektu kopējās izmaksas ir EUR 79 793. Visi četri pretendenti saņems maksimālo Ventspils pašvaldības atbalstu 80% apmērā.

Atbalstu projektu realizēšanā saņems šādi uzņēmumi:

SIA "MAZZY" par projekta „Ēku monitorings un resursu attālināta uzskaite-sadalīšana” izstrādi.

Projekta ietvaros tiks izstrādāts produkts individuālai energoresursu patēriņa uzskaitei, sadalei un daudzīvokļu māju vides kvalitātes monitoringam. Gatavais produkts dos iespēju iedzīvotājiem tiešsaistē redzēt, kādos apstākļos viņi dzīvo un cik daudz enerģijas patērē viņu māja.

SIA "TestDevLab" par projekta „Ventspils pilsētas sabiedriskā transporta aplikācija” izstrādi.

Uzņēmums izstrādās Ventspils pilsētas sabiedriskā transporta aplikāciju, kas nodrošinās pilsētas iedzīvotājus un viesus ar informāciju par pilsētas publiskā transporta maršrutiem un publiskā transporta laika grafikiem.

SIA "VN UNIVERSE" par projekta „Gāzu monitorings Ventspils pilsētā un brīvostā” izstrādi.

Projekta ietvaros tiks izstrādāts produkts gaisa kvalitātes noteikšanai. Risinājums sastāvēs no mērītājiem, radio sensoriem un projekta ietvaros izstrādātas programmatūras, kas nodrošinās iespēju tiešsaistē sekot līdzi gaisa kvalitātei Ventspils pilsētā un brīvostā.

SIA "ĢeoDATI" par projekta „Ģeotelpisko datu publicēšanas platforma 4 dimensijās” izstrādi.

Uzņēmums izveidos ģeotelpisko datu glabāšanas vietu internetā, kurā papildus tradicionālajiem kartogrāfiskajiem datiem būtu pieejami arī ar aerofoto uzņēmumiem iegūtā informācija. Šāda informācija būs noderīga mērniecības darbu veicējiem, pašvaldībām, to iestādēm un kapitālsabiedrībām, brīvostas pārvaldēm, būvniekiem, lauksaimniekiem un mežsaimniekiem, apdrošinātājiem.

Ventspils IKT pilotprojektu programma tiek realizēta saskaņā ar Ventspils IKT nozares attīstības stratēģiju un rīcības plānu 2014.-2020. gadam.