Ventspilī domā par iesaistīšanos spēļu izstrādes industrijā | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Ventspilī domā par iesaistīšanos spēļu izstrādes industrijā

Ceturtdien, 19. aprīlī, Ventspils Biznesa atbalsta centra telpās pulcējās informācijas un komunikācijas tehnoloģiju speciālisti, kā arī citi interesenti, lai uzzinātu vairāk par spēļu industrijas aktualitātēm Latvijā un pasaulē.

Pasākumu ar savu prezentāciju atklāja Baltijas jūras reģiona programmas 2014-2020 projekta “Spēļu izstrādes industrija – Stiprinot reģionālo sadarbību” vadītājs no Ventspils Digitālā centra puses Matīss Stepiņš, kas iepazīstināja klātesošos ar datorspēļu industriju, uzsverot, ka tā ir viena no straujāk augošajām radošajām industrijām pasaulē.

Projekta “Spēļu izstrādes industrija – Stiprinot reģionālo sadarbību” ietvaros plānots apzināt esošo situāciju spēļu izstrādes jomā Baltijas jūras reģionā, lai pēc tam izveidotu komunikāciju ar likumlēmējiem, industrijas pārstāvjiem un citiem industriju ietekmējošiem dalībniekiem, ar mērķi izstrādāt rīcības plānu ar nepieciešamajiem industrijas uzlabojumiem.  Projekta rezultātā tiks izstrādāts komunikācijas un atbalsta tīkls industrijas speciālistiem. Latvijā šī industrija ir ļoti vāji attīstīta, līdz ar to šai nozarei Latvijā ir liels izaugsmes potenciāls.

Kurzemes Democentra vadītāja Ditas Lašinska interesentiem stāstīja par spēļu un izglītības tehnoloģiju integrēšanu mācību procesā, aktuālākajām izglītības tehnoloģijām, kā arī līdzšinējām attīstības tendencēm un jauno speciālistu nepieciešamību tehnoloģiju ieviešanā.

Savukārt pasākuma noslēgumā Liepājas Universitātes lektors, jauno mediju mākslas maģistrs Ģirts Edvarts Stepiņš stāstīja par mākslas spēļu attīstību Liepājas Universitātē. Speciālists pasākuma apmeklētājus iepazīstināja ar dažādiem datorspēļu industrijas veiksmes stāstiem, kā arī ar jauno mediju mākslas formu – “Mākslas spēles”.  Spēļu izstrāde sastāv no divām komponentēm – spēles programmēšanas un dizaina izveides. Liepājas Universitāte darbojas dizaina, savukārt Ventspils Augstskola programmēšanas jomā. Nākotnē ir iespējami kopīgi sadarbības projekti.

Apstiprinātais Ventspils pilsētas pašvaldības iestādes "Ventspils Digitālais centrs" finansējums projekta “Baltijas spēļu izstrādes industrija – Stiprinot reģionālo attīstību” ietvaros ir EUR 108 100 t.sk. 85% ERAF finansējums – EUR 91 885, 10% pašvaldības finansējums – EUR 10 810 un 5% valsts budžeta dotācija – EUR 5 405.