Ventspils Digitālā centra pārstāvji piedalījās pieredzes apmaiņā Norvēģijas zinātnes centrā | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Ventspils Digitālā centra pārstāvji piedalījās pieredzes apmaiņā Norvēģijas zinātnes centrā

No 28. marta līdz 31. martam Ventspils Digitālā centra pārstāvji devās pieredzes apmaiņas vizītē uz Norvēģijas zinātnes un eksperimentu centru “Vilvite” Bergenā, kas ir zinātnes centra VIZIUM partneris projektā "Inovācijas centra izveidošana Ventspilī", iepazīt zinātnes centra “Vilvite” piedāvātās aktivitātes bērniem, jauniešiem un pieaugušajiem.

Viens no pieredzes apmaiņas pamata mērķiem bija gūt pieredzi zinātnes centra aktivitāšu un ikdienas darba organizācijā, smeļoties idejas, kā šos principus ieviest arī VIZIUM darbībā. Vizītes laikā Ventspils Digitālā centra pārstāvjiem bija iespēja iepazīt 2023. gadā atklātās jaunās zinātnes centra un mācību telpas, kā arī aktuālo piedāvājumu. Digitālā centra pārstāvji praktiski izmēģināja vairākas “Vilvites” piedāvātās aktivitātes, lai gūtu priekšstatu par to izglītojošo un attīstošo pusi un izvērtētu līdzīga satura piedāvāšanu arī Ventspils zinātnes centra VIZIUM apmeklētājiem.

Tāpat notika arī pieredzes apmaiņa korporatīvo pasākumu organizēšanā, secinot ka zinātnes centra “Vilvite” aktivitātes līdzinās arī Ventspils zinātnes centrā piedāvātajām, piemēram, “Vilvite” piedāvā aktivitāti “Vilvite challenge”, kas ir līdzīgs VIZIUM piedāvātajai aktivitātei “Zinātniski Olimpiskās spēles”, kur komandām ir uzdevums iepazīt ekspozīcijas zāli un eksponātus, pildot dažādus atraktīvus uzdevumus un vācot punktus. Tāpat Bergenas zinātnes centrs saviem apmeklētājiem piedāvā arī radošās darbnīcas.

Brauciens tika realizēts Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta 2014. - 2021. gada perioda programmas “Pētniecība un izglītība” aktivitātes “Inovācijas centri” projekta “Inovācijas centra izveidošana Ventspilī” ietvaros.