Atsākušās “Robotikas” nodarbības pirmsskolas izglītības iestādēs | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Atsākušās “Robotikas” nodarbības pirmsskolas izglītības iestādēs

Arī šajā mācību gadā Ventspils Digitālais centrs turpina sadarbību ar Ventspils pirmsskolas izglītības iestādēm, organizējot “Robotikas” nodarbības, kurās bērniem ir iespēja darboties ar Bee-Bot jeb bitīšu robotiem, apgūstot dažādas prasmes.

“Robotikas” nodarbības pirmsskolas izglītības iestādēs notiks visu mācību gadu. Pirmā semestra nodarbības ir veltītas dažādām tēmām par Latviju, bet otrā semestra nodarbību tēmas Ventspils Digitālā centra speciālisti vēl pilnveido.

Nodarbību cikla ietvaros tiek piedāvāta ievadnodarbība, kurā bērni iepazīstas ar bitītēm un apgūst kā ar tām darboties, kā arī trīs dažādu tēmu “Robotikas” nodarbības:

  1. “Mana Latvija”- bērni iepazīst Latvijas karti, novadus, lielākās pilsētas, upes un ar robotiem “ceļo” pa Latviju;
  2. “Ciemos Kurzemē”- bērni iepazīst Kurzemes nozīmīgākās vietas: pilsētas, dabas un kultūras objektus;
  3. “Latvijas simboli”- bērni iepazīst gan Latvijas oficiālos simbolus, piemēram, ģerboni un himnu, gan arī Latvijas nacionālo putnu, koku u.tml.

Speciāli šīm nodarbībām Digitālā centra speciālisti izveidojuši spēļu grīdiņas jeb pamatnītes, lai robotu ceļš būtu tieši saistīts ar nodarbības tēmu. Tāpat katrai nodarbībai sagatavoti dažādi mācību materiāli, piemēram,  prezentācijas, darba lapas, lai veiksmīgi realizētu starppriekšmetu saikni: “Robotika”- “Sociālās zinības”- “Dabaszinības”.

Robotikas nodarbības Ventspils pirmsskolas izglītības iestādēs organizē Ventspils Digitālais centrs sadarbībā ar Ventspils Izglītības pārvaldes Metodisko dienestu, kā arī Ventspils pirmsskolas izglītības iestāžu pārstāvjiem.

Pirmās “Robotikas” nodarbības Ventspils pirmsskolas izglītības iestādēs notika 2018. gada 2. martā.