Digitālā centra tehnoloģiju darbnīcas pieprasītas visā Latvijā | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Digitālā centra tehnoloģiju darbnīcas pieprasītas visā Latvijā

Decembris Ventspils Digitālajā centrā ir īpaši aktīvs mēnesis, jo tehnoloģiju darbnīcas skolēniem notiek gan klātienē Ventspilī, gan arī citās Latvijas pilsētās.

Ventspils Digitālā centra pedagogi viesojušies jau Liepājā un Jūrmalā. Šonedēļ radošās tehnoloģiju darbnīcas notiek atkārtoti Jūrmalā, Lielupes pamatskolā, bet tuvākajā laikā nodarbības notiks arī Tukumā, Kuldīgā, Liepājā un pat Alūksnē. Lielākā daļa skolu informāciju par Digitālā centra darbnīcām guvušas sociālajos tīklos, preses slejās vai dzirdot citu dalībnieku atsauksmes. Taču ir skolas, kas bijušas ciemos un piedalījušās radošajās darbnīcās Ventspilī, un pēc tam uzaicinājušas Digitālā centra pedagogus pie sevis, lai nodrošinātu nodarbības jau plašākam skolēnu skaitam.

Nodarbības ārpus Ventspils plānotas 1. līdz 11. klašu skolēniem. Lielāko popularitāti skolēnu vidū guvušas robotikas, programmēšanas, datorgrafikas, t.sk., 3D datorgrafikas un digitālās mājturības nodarbības. Robotikas nodarbībās Digitālais centrs piedāvā plašu robotu klāstu, kas piemērots dažādām vecuma grupām – Bee-Bot robotu bitītes, WeDo, Ozobot, Edison, Lego EV3 u.c.

Interesantas tehnoloģiju darbnīcas plānotas Tukuma Raiņa ģimnāzijā. Tukumā tiek organizētas robotikas nodarbības, kurās tiks integrēts bioloģijas un matemātikas mācību stundu saturs.

Skolās plānotas arī dronu skolas, digitālās inženieru laboratorijas, digitālā foto un video, Minecraft skolas, 3D pildspalvu un digitālās mākslas darbnīcas.

Izbraukuma darbnīcās piedalīsies kopumā gandrīz 1000 skolēnu.