Digitālais centrs aicina uz Ziemas IT skoliņu “Tehnoloģiju putenis” | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Digitālais centrs aicina uz Ziemas IT skoliņu “Tehnoloģiju putenis”

 

Tuvojoties brīnišķīgajam Ziemassvētku laikam, Ventspils Digitālais centrs aicina bērnus skolēnu brīvlaikā bagātināt svētku noskaņu Ziemas IT skoliņas “Tehnoloģiju putenis” radošās tehnoloģiju darbnīcās. Pieteikties iespējams līdz 14. decembrim šeit vai ierodoties Ventspils Digitālajā centrā klātienē.

Ziemas IT skoliņas nodarbības notiks 27., 28. decembrī, 2., 3. un 4. janvārī un tās tiks organizētas četrās vecuma grupās:

  • 1. grupa: sešgadnieki un 1. klašu skolēni;
  • 2. grupa: 2. – 4. klašu skolēni;
  • 3. grupa: 5. un 6. klašu skolēni;
  • 4. grupa: 7. – 11. klašu skolēni.

Nodarbību norises laiki:

  • 1. grupai plkst. 9:00 – 10:00;
  • 2. grupai plkst. 10:30 – 12:30 un 13:00 – 15:00;
  • 3. un 4. grupai plkst. 15:30 – 17:30.

Pateicoties Ventspils pilsētas pašvaldības atbalstam, Ventspils skolēniem nodarbības ir bezmaksas. Savukārt citu pilsētu vai novadu skolēniem maksa par 1 nodarbību ir 4,00 EUR jeb 20,00 EUR par visām Ziemas IT skoliņas nodarbībām.

Ziemas IT skoliņas darbnīcu saturs pielāgots katrai vecuma grupai. Jaunākie bērni, 1. grupa, nodarbībās darbosies ar WeDo 2.0 un Bee-Bot robotiem, gūs jaunas un papildinās esošās programmēšanas iemaņas ar Makey Makey ierīču palīdzību, kā arī jaunumu – spēli Scottie Go! digitālās mājturības darbnīcās bērni veidos grāmatzīmes, miniatūrus kalendārus un atraktīvus video.

2. vecuma grupas nodarbībās bērni programmēs pasakas un sniegpārslu dejas programmā Scratch, darbosies Minecraft darbnīcās, veidojot Ziemassvētku pasauli, digitālās mājturības nodarbībā apdrukās filcu, radīs svētku mandalu, veidos animācijas un konstruēs dažādus robotus.

Savukārt 3. un 4. vecuma grupas bērni darbosies ar Minecraft un Roblox programmēs sniega kaujas, veidos dažādus robotus un radīs Ziemassvētku apsveikumus.

Vairāk informācijas pa tālr. 63607607, rakstot uz e-pastu vdc@ventspils.lv vai Ventspils Digitālajā centrā, Akmeņu ielā 3, Ventspilī.

Ventspils Digitālā centra pārstāvis sazināsies ar katru no dalībniekiem vai viņu vecākiem individuāli, lai precizētu informāciju un vienotos par Ziemas IT skolas apmeklēšanas nosacījumiem.

Uz tikšanos skolēnu ziemas brīvlaikā!