Digitālais centrs dalās pieredzē un projekta rezultātos par tehnoloģiju apmācībām uzņēmējdarbībā sievietēm | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Digitālais centrs dalās pieredzē un projekta rezultātos par tehnoloģiju apmācībām uzņēmējdarbībā sievietēm

Ceturtdien, 11. oktobrī, “Microsoft Latvia” birojā notika projekta “Smart Women” noslēguma seminārs “Iespējas jauniešu, uzņēmēju un NVO  digitālās kompetences pilnveidei”, kurā ar savu pieredzi dalījās arī Ventspils Digitālā centra pārstāvji.

Projekta ietvaros notika apmācības sievietēm Latvijā, Lietuvā, Kiprā, Maltā un Rumānijā, ar mērķi attīstīt prasmes digitālās uzņēmējdarbības jomā. Projekta ietvaros tika organizētas bezmaksas mācības uzņēmējām sadarbībā ar Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociāciju (LIKTA). Latvijā projekts tika realizēts divās pilsētās – Ventspilī un Jelgavā.

Semināra dalībnieki uzzināja plašāk par projekta ideju, izstrādāto programmu un mācību materiāliem, kā arī tā īstenošanas posmiem Latvijā. Pieredzē dalījās gan Ventspils Digitālā centra, gan Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centra pārstāvji.

Tāpat semināra dalībniekiem bija iespēja piedalīties praktiskās nodarbībās – “Animēta reklāmas video izveide programmā Powtoon” un “Aptauju veikšanas un atgriezeniskās saites iegūšanas rīki”, kuras vadīja Ventspils Digitālā centra un Ventspils bibliotēkas pasniedzējas.