Pilsētas svētkos vērienīgi tiks svinēti Digitālie svētki | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Pilsētas svētkos vērienīgi tiks svinēti Digitālie svētki

Sestdien, 1. augustā, no plkst. 12:30 līdz 16:00 Ventspils pilsētas svētku ietvaros ventspilnieki un pilsētas viesi tiek aicināti uz līdz šim vērienīgākajiem Digitālajiem svētkiem, kas šogad ir pārcēlušies uz Lielo laukumu. Kopā ar Digitālajiem svētkiem tiks atzīmēta arī Starptautiskā jaunatnes diena!

Ar daudzveidīgu, izglītojošu un informatīvu pasākumu programmu bērniem un jauniešiem, kā arī citiem interesentiem būs iespēja pavadīt aizraujošu pēcpusdienu. Svētki šogad tiek veltīti Ventspilī topošajam Zinātnes un inovāciju centram, tāpēc aktivitātes būs vēl daudzveidīgākas kā līdz šim, saistītas arī ar zinātni un izgudrojumiem jeb STEM jomu.

Svētku apmeklētājiem tiks piedāvātas šādas aktivitātes:

  • Ventspils Digitālā centra radošās tehnoloģiju darbnīcas: 3D pildspalvu atslēgu piekariņu darbnīca; mazo elektriķu darbnīca “Atklāj elektrības problēmu”; inženieru mini konstruktors; Ozobotu krāsu kodu darbnīcu un zīmējumu veidošanu ar LittleBits konstruktoru; Minecraft darbnīca; diožu zirnekļa izveide un binārā koda aproču darbnīca; nozīmīšu darbnīca; zinātnes centra pamatakmens ielikšana ar hidraulisko robota roku; robotu bitīšu darbnīca.
  • Zinātnes un tehnoloģiju muzejs "Kurzemes Democentrs” piedāvās interaktīvas spēles “Klimata pārmaiņu ķīmiķis”, atjautības spēli “Zaļie risinājumi”, spēli “Kaste box” ģimenēm, kā arī būs iespēja piedalīties radošās darbnīcās: veidot lavas lampu un noskaidrot vai gaisam ir svars, piedalīties ķimerēšanās aktivitātēs “Pacietības labirints” un “Ačgārnās brilles” un atjautības darbnīcās mazajiem.
  • Spēļu muzejs “Enjoy the game” sniegs iespēju ielūkoties pagātnē un apskatīt senās spēļu konsoles, kā arī uzspēlēt senās spēles.
  • Virtuālās realitātes stacijā būs iespēja iejusties autosacīkšu simulatorā, izmēģināt dažādas virtuālās realitātes spēles, kā arī zīmēt telpā ar 3D zīmuli.
  • X-box spēļu telts ar divām kustības spoguļa spēlēm: Plostu braukšana un Just Dance.
  • SUPfit trase, kurā ar viena riteņa “Onewheel” dēli būs iespēja ar līdzsvara palīdzību pārvietoties pa šķēršļu trasi.
  • “DJI Latvija” piedāvās iespēju vadīt dronus ar simulatora palīdzību, kā arī iepazīties ar dažādiem droniem, kurus izmanto filmētāji, hobija entuziasti, glābēji un pat dažādas drošības iestādes.
  • “Krāsu karuselis” aicinās piedalīties Harija Potera digitālajās misijās, risinot aktīvu, izzinošu, radošu un maģisku uzdevumu kopumu interaktīvā veidā.
  • “KASTEKUST” piedāvās izmēģināt atraktīvus foto un video risinājumus, manipulējot ar laiku un paskatoties uz sevi palēninājumā. Svētku dalībnieki varēs sevi digitāli teleportēt vietā un laikā, piemēram, uz jauno Ventspils Zinātnes un inovācijas centru. Izveidotie materiāli būs pieejami gan digitāli, gan drukātā foto formātā.
  • Fobo kastes un Selfijspoguļa momentfoto fotostūrīši. Iespēja par piemiņu no pasākuma mājās aiznest smieklīgas fotokartītes svētku dizainā.
  • Techno mūzikas zonā būs iespēja klausīties mūziku bezvadu austiņās, iepazīt un līdzdarboties dīdžeja lomā, uzzinot kādas mūsdienu tehnoloģijas dīdžeji izmanto savā darbā, tai skaitā datoru, dažādas skaņas ierīces, skaņas apstrādes aparatūru, kas saistītas ar mūsdienu inženier-tehnoloģiju attīstību un progresu.
  • zona ar iespēju iepazīt un uzspēlēt The Crew, 6.Ņem, IceCool, Orc-Lympics spēles.
  • lāzerpeintbola spēle piepūšamo figūru laukumā ar 50 dažāda veida figūrām.
  • Jauniešu mājas aktivitātes un jauniešu “Chill zona”. Jauniešu komandas piedalīsies spēlē “Digitālais rallijs”. Virtuālajos kanālos būs iespēja sekot svētku norisei attālināti un piedalīties sarunās ar viesiem svētku studijā, apgūt jaunas zināšanas virtuālās darbnīcās, kā arī izklaidēties attālinātā īsfilmu programmas kopskatīšanās seansā, spēlējot attālinātās spēles un dejojot.

Svētku viesiem būs iespēja vērot “Labaratorium” aizraujošos zinātnes šovus uz skatuves plkst. 13:00, 14:00 un 15:00, velo evolūcijas un ātrumlaivu paraugdemonstrējumus.

Pasākuma ietvaros Lielajā laukumā aktivitāšu norises vietās tiks kontrolēta apmeklētāju plūsma, lai nodrošinātu distanci starp svētku viesiem. Tāpat organizatori aicina nedrūzmēties pie norises vietām, jo aktivitātes būs pieejamas līdz pat plkst. 16:00. Pasākuma teritorijā vienlaikus varēs uzturēties līdz 3000 apmeklētājiem, tādēļ aicinām iedzīvotājus ievērot valstī noteiktos drošības pasākumus, būt saprotošiem un atbildīgiem pret sevi un apkārtējiem.

Fotoattēli un video publicitātes nolūkam var tikt izvietoti Ventspils pilsētas pašvaldības portālā www.ventspils.lv un Ventspils Digitālā centra lapā www.digitalaiscentrs.lv, kā arī pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook.com, Twitter.com, Draugiem.lv un Instagram.com.