Vasaras IT skoliņu apmeklējuši 500 bērnu | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Vasaras IT skoliņu apmeklējuši 500 bērnu

Šodien, 7. augustā, noslēdzās Ventspils Digitālā centra radošā vasaras IT skoliņa. Šogad vasaras IT skoliņa norisinājās visus vasaras mēnešus no jūnija līdz pat augustam. Ievērojot valstī noteiktos COVID-19 drošības un distancēšanās noteikumus, Vasaras IT skoliņu kopumā apmeklēja 500 dažāda vecuma bērnu.

Vasaras IT skoliņa notika četrās sesijās un šogad nodarbību tēma bija “Vasaras sajūtas”. Katrā sesijā mainījās nodarbību saturs, kas tika veidots atbilstoši sesijas tēmai – “Vasaras skaņas”, "Vasaras krāsas”, “Vasaras smaržas” un “Vasaras garšas”. Vasaras IT skolā tika organizēts ļoti plašs nodarbību klāsts: robotika (apgūti jaunie Lego Spike roboti), programmēšana, digitālā mājturība, digitālā māksla un animācija, digitālā skaņa, digitālais video un foto, STEM nodarbības u.c.

Visaktīvāk Vasaras IT skoliņu apmeklēja 6-gadnieki, 1. – 2. klašu skolēni, kā arī 4. – 5. klašu audzēkņi. Visvairāk skolēnu bija pieteikušies no Ventspils Centra sākumskolas, Ventspils 4. vidusskolas un Ventspils 6. vidusskolas.

Šogad vislielāko bērnu atsaucību guva Vasaras IT skolas 4. sesija, kuru apmeklēja 150 bērnu, tuvu tam bija arī pārējā sesijas – 1. un 2. sesiju apmeklēja 120 bērnu, bet 3. sesiju 110 bērnu. Visi Vasaras IT skolas dalībnieki sesijas noslēgumā saņēma sertifikātus par ieguldīto laiku un gūtajām zināšanām.

Noslēdzoties vasaras IT skoliņai, nekas neapstājas, jo notiek aktīva gatavošanās Ventspils Digitālā centra interešu izglītības nodarbību jaunajam 2020./2021. mācību gadam. Aicinām sekot līdzi aktuālai informācijai Digitālā centra mājas lapā un sociālajos tīklos.

Nodarbības ar Ventspils pilsētas pašvaldības atbalstu tiek organizētas “Rīcības programmas datorprasmju apguvei Ventspils vispārizglītojošās skolās 2019. – 2021. gadam” ietvaros un Ventspils skolu skolēniem ir bezmaksas.