Ventspils skolēnus aicina piedalīties ideju konkursā “Ventspils Zinātnes un inovāciju centrs meklē nosaukumu” | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Ventspils skolēnus aicina piedalīties ideju konkursā “Ventspils Zinātnes un inovāciju centrs meklē nosaukumu”

Ventspils Digitālais centrs sadarbībā ar Ventspils Izglītības pārvaldi aicina Ventspils vispārizglītojošo skolu 6. līdz 12. klašu skolēnus, Ventspils Tehnikuma un Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēkņus piedalīties ideju konkursā “Ventspils Zinātnes un inovāciju centrs meklē nosaukumu”. Skolēnu viedoklis ir ļoti svarīgs, jo topošā Ventspils Zinātnes un inovāciju centra galvenā mērķauditorija būs tieši skolēni.

Kādēļ piedalīties konkursā? Tā ir lieliska iespēja būt idejas autoram jaunākajam un vienam no vērienīgākajiem Ventspils pilsētas objektiem. Par savu ideju trīs labākie autori saņem, naudas balvas:

  1. vietas ieguvējs – 150 EUR;
  2. vietas ieguvējs – 100 EUR;
  3. vietas ieguvējs – 70 EUR.

Lai piedalītos konkursā, dalībniekiem jāaizpilda pieteikuma forma, kurā jāuzraksta nākotnes sociālā tīkla Facebook ieraksts Ventspils Zinātnes un inovāciju centra atklāšanas dienai. Ar ierakstu Facebook idejas autors paziņo Zinātnes centra nosaukumu, kā arī īsi pamato nosaukuma ideju. Svarīgi, lai dalībnieku izvēlētais nosaukums atbilstu centra idejai un darbības virzieniem.

Ventspils pilsētā topošais Zinātnes centrs veicinās zinātnes, tehnoloģiju, inženierzinātņu un matemātikas (STEM) jomu zināšanu attīstību, prasmju ieguvi un karjeras izvēli STEM jomā. Jaunās telpas, tehnoloģijas un eksponāti sniegs iespēju veidot jaunas Ventspilī līdz šim nebijušas un aizraujošas mācību programmas ne tikai ventspilniekiem, bet arī apmeklētājiem no visas Latvijas un citām valstīm. Zinātnes centrā plānotas septiņas tematiskās eksponātu galerijas - veselīga dzīvesveida galerija, bērnu galerija, viedo tehnoloģiju galerija, fizikas un matemātikas galerija, ģeogrāfijas un pasaules galerija, cilvēka, sevis uztveres galerija, kā arī simulatoru zona. Katrā no tām būs iespēja interaktīvā veidā iegūt informāciju par dažādām tēmām. Galerijās būs iespējams apskatīt 88 eksponātus, kas saistīti ar dažādām STEM jomām, tāpat apmeklētājiem būs pieejami zinātnes šovi, radošās darbnīcas un izglītojošas nodarbības. Savukārt Inovācijas centrā būs pieejamas uzņēmējdarbības attīstības telpas jauniem uzņēmējiem, kā arī dažādi pasākumi uzņēmējdarbības sekmēšanai.

Konkursā iesniegtos darbus vērtēs organizatoru izveidota konkursa žūrija. Savas idejas Ventspils skolēni var iesniegt no 23. septembra līdz 6. oktobrim plkst. 16:00, aizpildot konkursa pieteikuma anketu šeit: www.adre.se/idejukonkurss. Ar konkursa nolikumu iespējams iepazīties šeit: www.adre.se/nolikumskonkursam.

Neskaidrību vai jautājumu gadījumā dalībnieki aicināti sazināties ar Ventspils Digitālo centru, rakstot e-pastu uz: vdc@ventspils.lv vai zvanot: 63607607.