Aicina piedalīties noslēdzošajā Vasaras IT skolas sesijā | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Aicina piedalīties noslēdzošajā Vasaras IT skolas sesijā

Šobrīd pilnā sparā norit Ventspils Digitālā centra Vasaras IT skoliņas “Ar tehnoloģijām pagalmā un pilsētā” 3. sesija, kas vienuviet pulcē 1. – 6. klases skolēnus, kuri papildus citām vasaras aktivitātēm ļaujas arī tehnoloģiju daudzveidīgajām iespējām – gan izklaidējošām, gan izglītojošām.  Skolēni, kuri vēl nav paguvuši piedalīties līdzšinējās sesijās, aicināti izmantot iespēju pieteikties uz noslēdzošo Vasaras IT skolas sesiju: www.adre.se/vasarasskola.

Šogad Vasaras IT skola norisinās visu jūlija mēnesi un ir sadalīta četrās sesijās, sniedzot skolēniem iespēju nedēļas garumā radoši darboties ar tehnoloģijām dažādās darbnīcās, piemēram, digitālās mākslas, mīmu, LEGO filmas izveides, video, robotikas, “Roblox” spēļu izveides, QR kodu un foto medību, puzles apdrukas, u.c. darbnīcās.  Vasaras IT skola ne tikai veicina jēgpilnu brīvā laika pavadīšanu un tehnoloģiju paplašinātu apguvi, bet arī sniedz ieskatu Digitālā centra nodarbību piedāvājumā, lai, atsākoties mācību gadam, katrs skolēns varētu izvēlēties sev piemērotākās nodarbības.

Par iespēju apmeklēt nodarbības klātienē un iepazīties ar Digitālā centra robotu saimes jaunpienācējiem priecājas arī bērni, un, kā atzīst ilggadēji Digitālā centra vasaras skolu apmeklētāji Raimonds un Kristaps Bergmaņi, kuri piedalījies 3.sesijā, bija forši atkal satikt pasniedzējus un kopā darboties ārā, kas bija kaut kas jauns un iepriekš nebijis. Šogad Vasaras IT skoliņas favorīti puišiem bija reklāmdrukas, STEM un Minecraft darbnīcas.

Šogad Vasaras IT skolas nodarbības tiek organizētas trīs vecuma grupās:

  • 09:00 līdz 10:30: 1. grupa (skolēni, kuri beiguši 1. klasi);
  • 11:00 līdz 13.00 un 13:30 līdz 15:30: 2. grupa (skolēni, kuri beiguši 2. – 4 .klasi);
  • 16:00 līdz 18:00: 3. grupa (skolēni, kuri beiguši 5. – 6 .klasi).

Pēc reģistrācijas ar katru no dalībniekiem vai viņa vecākiem elektroniski sazināsies Ventspils Digitālā centra pārstāvis, lai precizētu informāciju un vienotos par Vasaras IT skolas apmeklēšanas nosacījumiem.

Nodarbības ar Ventspils pilsētas pašvaldības atbalstu tiek organizētas “Rīcības programmas datorprasmju apguvei Ventspils vispārizglītojošās skolās 2019. – 2021. gadam” ietvaros un Ventspils skolu skolēniem ir bezmaksas. Citu pilsētu vai novadu 1. klases skolēniem maksa par vienu nodarbību ir 3,00 EUR jeb 15,00 EUR par vienu Vasaras IT skolas sesiju, savukārt, 2. - 6. klašu skolēniem maksa par vienu nodarbību ir 4,00 EUR jeb 20,00 EUR par vienu Vasaras IT skolas sesiju.

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā aicinām sazināties ar Ventspils Digitālā centra bērnu un jauniešu izglītības programmu vadītāju Gunu Stepiņu pa tālr. 28632351, rakstot uz e-pastu pulcini@ventspils.lv vai klātienē Ventspils Digitālajā centrā, Akmeņu ielā 3, Ventspilī.