Apgūsti prasmes darbam ar programmatūru Adobe Illustrator | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Apgūsti prasmes darbam ar programmatūru Adobe Illustrator

Ventspils Digitālais centrs aicina ikvienu interesentu piedalīties apmācībās “Adobe Illustrator pamati” un apgūt iemaņas grafisko materiālu izveidē. Apmācību laikā dalībnieki gūs priekšstatu par programmatūras iespējām un to pielietošanu, veidojot reklāmas materiālus, pārvēršot savu ideju digitālā formātā, gūstot priekšstatu par krāsu formātiem un mērvienībām, veidojot reklāmas materiālus kā sociāliem tīkliem, tā drukai. Apmācības notiks tiešsaistē platformā ZOOM.

Apmācību laikā dalībnieki apgūs, kā sagatavot darba virsu darbam, programmas darba rīkus un to pielietošanu, kas ir slāņi un kā ar tiem darboties, ģeometrisku formu apvienošanu un grupēšanu, krāsu formātu CMYK un RGB atšķirību, darbu ar tekstu, kā arī darbosies praktiski, izveidojot vizuālus materiālus.

Pavisam būs 8 nodarbības: 7; 11; 14; 18; 21; 25; 28. maijā un 1. jūnijā no plkst. 17:30 līdz 19:00 (16 akadēmiskās stundas). Pieteikties apmācībām iespējams šeit: www.adre.se/illustrator.

Mācību programma:

  • Darba uzdevums un metodoloģija. Iepazīšanās ar Adobe Illustrator, kādam nolūkam to lieto, atšķirība starp vektoru un rastrgrafiku. Programmas uzsākšana.
  • Iepazīšanās ar Adobe Illustrator darba virsmu, rīkiem, to pielietošanu. Krāsu formu atšķirības, pielietojums.
  • Iepazīšanās ar ģeometriskām formām, to pielietošana veidojot dizainus. Objektu grupēšana, slāņu veidošana.
  • Objektu dublēšana un transformēšanas iespējas. Taustiņu kombināciju īsceļu izmantošana.
  • Jaunu formu izveide izmantojot Pathfinder funkciju. Brīvroku rīki – Pen Tool, Pencil un brush. Objektu formas deformācija izmantojot punktus. 
  • Masku izveidošana un to izmantošana.
  • Krāsu izmantošana, to maiņā un krāsu kodu iegūšana. Darba faila toņu maiņa.
  • Grafisko materiālu sagatavošana drukāšanai cietspiedei, digitālai drukai, termodrukai, izšūšanai. Atbildes uz programmas dalībnieku jautājumiem.

Pieteikties aicināts jebkurš interesents līdz 6. maijam. Mācību maksa par kursu: 56 EUR. Apmācības vadīs Ventspils Digitālā centra grafiskā dizainere ar 10 gadu darba pieredzi dizaina jomā Margarita Zvejniece. Kursu beidzot, dalībnieki saņems Ventspils Digitālā centra sertifikātu.

Papildus informācija Ventspils Digitālajā centrā, Akmeņu ielā 3, rakstot uz e-pastu macibas.vdc@ventspils.lv vai zvanot pa tālruni 63607607.