Norvēģijas karalistes vēstniecības Latvijā pārstāvji apmeklē zinātnes centru “VIZIUM” | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Norvēģijas karalistes vēstniecības Latvijā pārstāvji apmeklē zinātnes centru “VIZIUM”

Piektdien, 15. oktobrī, zinātnes centru “VIZIUM” darba vizītes Ventspilī ietvaros apmeklēja Norvēģijas Karalistes ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Kristians Ēdegors (Kristian Ødegaard) un viņa vietniece - padomniece Jannicke Bain.

Vizītes ietvaros vēstnieks un viņa vietniece tikās ar Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes “Ventspils Digitālā centra” pārstāvjiem, iepazinās ar zinātnes centra “VIZIUM” telpām, kā arī tika iepazīstināti ar Ventspils Digitālā centra darbību. Viesus īpaši interesēja projektā “Inovācijas centra izveidošana Ventspilī” paveiktais un vēl plānotās aktivitātes. 

Ar Norvēģijas finanšu instrumenta atbalstu zinātnes centrā “VIZIUM” tiek veidota izglītojošu eksponātu galerijas ar vairāk nekā 80 eksponātiem, kas savukārt būs 20 dažādu izglītojošu mācību programmu neatņemama sastāvdaļa, tāpat tiek veidots “Dabaszinātņu pētnieku centrs” sadarbībā ar Ventspils Augstskolu. Projekta ietvaros notiek sadarbība ar zinātnes centru “Vilvite” Norvēģijā, Bergenā.

Aktivitātes tiek īstenotas Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta 2014. - 2021. gada perioda programmas “Pētniecība un izglītība” aktivitātes “Inovācijas centri” projekta “Inovācijas centra izveidošana Ventspilī” ietvaros. Kopējais apjoms ir EUR 2 011 676 ar programmas finansējumu 90% jeb EUR 1 810 508 (no tā 85% Norvēģijas finanšu instrumenta līdzfinansējums un 15% valsts budžeta līdzfinansējums) un pašvaldības līdzfinansējumu 10% jeb EUR 201 168.

Plašāka informācija par EEZ un Norvēģijas finanšu instrumentiem pieejama tīmekļvietnēs: www.norwaygrants.lv un www.eeagrants.lv.

“Strādājam kopā zaļai, konkurētspējīgai un iekļaujošai Eiropai.”