Noslēdzies Ventspils Digitālā centra mācību gads | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Noslēdzies Ventspils Digitālā centra mācību gads

Vasaras brīvlaiks jau tepat aiz stūra, kas nozīmē arī Ventspils Digitālā centra 2020./2021. mācību gada noslēgumu. Sestdien, 15. maijā, tiks aizvadītas pēdējās tehnoloģiju nodarbības, kas kopš oktobra veiksmīgi norisinājušās tikai attālinātā formā.  Radošās, aizraujošās, ar atjautīgiem uzdevumiem, jauniem izaicinājumiem un pozitīvām emocijām piepildītās tehnoloģiju nodarbības notika jau 6. mācību gadu.

Arī šogad skolēni izrādīja lielu interesi un vēlmi papildināt savas prasmes un zināšanas IT jomā. Skolēniem šajā mācību gadā bija iespēja piedalīties 25 dažādu tēmu nodarbībās, 57 grupās. Kā ierasts, tika aktualizēts arī esošo tehnoloģiju nodarbību saturs, papildināta pulciņu materiāltehniskā bāze un izveidoti divi jauni pulciņi.

Gandrīz 150 skolēni, beidzot Digitālā centra mācību gadu, saņems izcilnieka apliecību par kursa izcilu apguvi. Izcilnieks ir skolēns, kurš motivēti piedalījies vairāk nekā 80% attālināto nodarbību. Ir bijuši īpaši centīgi skolēni, kuri ne tikai apmeklējuši vairākas nodarbības, bet arī visās nopelnījuši teicamnieka apliecības: 19 skolēni saņems 2 izcilnieku apliecības, bet 3 skolēni - 3 apliecības. Tradicionāli Digitālais centrs ir sarūpējis teicamniekiem vasarīgas dāvaniņas, ko skolēni saņems kopā ar teicamnieka apliecību. Savukārt skolēni, kuri attālinātajās nodarbībās darbojušies 55% un vairāk, saņems e-formāta apliecību par pulciņa kursa apguvi.  Mācību gada nogalē centīgākie izrādījās šādu pulciņu skolēni: Minecraft skola, STEM skola, YouTube skola, Datorgrafikas un datoranimācijas skola, Reklāmdrukas skola, Prāta spēļu skola, Spēļu izstrādes skola, Algoritmu skola, Java programmēšanas skola.

Lai nodrošinātu bērnu interesi par tehnoloģijām, kā arī, lai ieviestu robotiku pirmsskolas mācību saturā, Ventspils Digitālais centrs deva iespēju katrai pirmsskolas izglītības iestādes sagatavošanas grupai izvēlēties 5 no 18 Digitālā centra izveidotajām robotikas nodarbību tēmām, kuras Digitālā centra mācībspēki visa mācību gada garumā realizēja bērnudārzos.

Nodarbības ar Ventspils pilsētas pašvaldības atbalstu tika organizētas “Rīcības programmas datorprasmju apguvei Ventspils vispārizglītojošās skolās 2019. – 2021. gadam” ietvaros un Ventspils skolu skolēniem pieejamas bez maksas.

Ņemot vērā valstī noteiktos ierobežojumus COVID-19 dēļ, Ventspils Digitālā centra Vasaras IT skoliņa jūnijā nenotiks. Aicinām sekot līdzi aktualitātēm par iespējamo skoliņu norisi jūlijā un augustā  Ventspils Digitālā centra mājas lapā www.digitalaiscentrs.lv un Facebook lapā.