Sākas tehnoloģiju konkurss “Ventspils IT izaicinājums 2021” | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Sākas tehnoloģiju konkurss “Ventspils IT izaicinājums 2021”

Ļaujot skolēniem iesildīties citādam jaunajam mācību gadam, mazliet vēlāk nekā citus gadus, 28. septembrī tiks atklāts šā gada konkurss “Ventspils IT izaicinājums 2021”! Cīņa par nebijušu Ventspils valstspilsētas naudas balvu fondu 15 000 EUR apmērā notiks divās attālinātās kārtās, tāpēc ikviens var būt pārliecināts, ka veiksmes gadījumā būs iespēja turpināt cīņu finālā. Šogad skolēniem būs iespēja pielaikot dažādas IT profesijas, tādējādi pārliecinoties, ka programmētājs nav vienīgā profesija IT nozarē – aiz dažādiem IT risinājumiem stāv dažādas IT profesijas, un ikvienam ir iespēja sevi realizēt IT nozarē.

Konkursa norises posmi:

  • 1. atlases kārta – no 28. septembra līdz 14. novembrim;
  • 1. kārtas rezultātu paziņošana – 22. novembrī;
  • 2. fināla kārta:
    • A grupa – 6. decembris;
    • B grupa – 7. decembris;
    • C grupa – 8. decembris;
    • D grupa – 9. decembris.
  • Tiešsaistes apbalvošanas ceremonija – 10. decembris.

Pieteikties aicināts ikviens 1. – 12. klases skolēns, kurš vēlas ar praktisku un radošu uzdevumu palīdzību gūt priekštatu par dažādām IT profesijām, kā arī lieliski pavadīt laiku, piedaloties aizraujošā un izglītojošā piedzīvojumā. Skolēniem jāizveido 3 cilvēku komanda un jāpiesaista savai komandai pieaugušais, kas var būt gan skolotājs, gan kāda dalībnieka vecāks. Lai pieteiktos, komandai ir jāveic organizatoru izstrādātie 1. kārtas uzdevumi. Konkursa reģistrācijas anketa, uzdevumi un nolikums ir atrodami konkursa mājas lapā www.ventspilsitc.com.

Konkursa fināla kārta iekļūs 64 erudītāko dalībnieku komandas. Jaunums – skolēni cīnīsies pilnībā brīvā konkurencē bez rezervētām vietām valstīm konkursa finālā. Dalībnieki piedalās konkursā četrās vecuma grupās, katrai no tām uzdevums būs saistīts ar kādu IT profesiju:

  • A grupa (1. – 3. klase), skolēni no Latvijas: lietotāja pieredzes dizainers;
  • B grupa (4. līdz 6. klase), skolēni no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas: programmatūras testētājs;
  • C grupa (7. līdz 9. klase) skolēni no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas: projektu vadītājs;
  • D grupa (10. līdz 12. klase) skolēni no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas: programmatūras izstrādātājs.

Konkursa “Ventspils IT izaicinājums” finālistiem būs iespēja cīnīties par vērienīgu naudas balvas fondu 15 000 EUR apmērā un tajā šogad naudas balvas paredzētas arī aktīvākajām skolām katrā vecuma grupā. Šogad papildus godalgotajām vietām tiks izvēlēta arī žūrijas simpātija – komanda, kas ir parādījusi kvalitatīvu sniegumu, bet pēc punktu kopsummas nav ierindojusies starp trīs labākajām.

Sīkāku informāciju par konkursa norisi iespējams atrast konkursa mājas lapā: www.ventspilsitc.com, kā arī sociālajos tīklos Instagram un Facebook: @ventspilsitc. Jautājumu vai neskaidrību gadījumā aicinām rakstīt uz e-pastu: itc@ventspils.lv.

Konkursu organizē Ventspils Digitālais centrs sadarbībā ar uzticamiem partneriem un informatīvajiem atbalstītājiem: Information Technology Foundation for Education (HITSA), Network of innovative informal education for youth (INPUT), izglītības organizācija MTÜ Nuti-Võlur, IT Izglītības fonds - Start(IT), Latvijas Informācijas un Komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA), organizācija “All Digital”, Skola2030, nodibinājums “Iespējamā misija”, Ventspils valstpilsētas dome, Ventspils Augstskola un Ventspils Izglītības pārvalde.