Ventspilī labdarības maratona “Dod pieci” skrējiens tiks uzsākts Zinātnes centrā “VIZIUM” | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Ventspilī labdarības maratona “Dod pieci” skrējiens tiks uzsākts Zinātnes centrā “VIZIUM”

Jau astoto gadu Latvijas Radio 5 – Pieci.lv organizē labdarības maratonu “Dod pieci!”, katru gadu to veltot konkrētai labdarības maratona izraudzītai grupai vai sabiedriski nozīmīgai tēmai. Lai atbalstītu šī gada mērķi – vides pieejamības problemātika cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem, labdarības maratona aizsācējs, DJ Toms Grēviņš šogad pieņēmis izaicinājumu kļūt par “skrienošo dīdžeju”, piecas dienas pieveicot reālu maratonu – 42km distanci kādā no Latvijas pilsētām – arī Ventspilī.

Labdarības maratons “Dod pieci!” notiks īsi pirms Ziemassvētkiem, no 17. līdz 23. decembrim. Tā ietvaros Toms Grēviņš, kurš līdz šim visus maratonus pavadījis stikla studijā, šogad piedalīsies ar pavisam cita veida maratonu. Šogad Toms Grēviņš atradīsies “brīvībā” un kļūs par skrienošo DJ, kurš nes “Dod pieci!” vēsti uz Latvijas reģioniem, katru dienu visu labdarības maratona laiku skrienot reālu maratonu, tādējādi ar kustību palīdzot tiem, kam kustība Latvijā ir ierobežota. Par katru no noskrietajiem maratoniem kāds atbalstītājs projekta mērķim ziedos 10 000 EUR – par Ventspils maratonu ziedojumu veiks DUS “CircleK”, kur arī tiks noslēgts Ventspils maratons.

Ventspilī labdarības maratona skrējiens notiks 18. decembrī, 42 km garo distanci uzsākot topošajā Ventspils Zinātnes centrā “VIZIUM”. Maršrutā tiks iekļauti dažādi Ventspils objekti, piemēram, tirgus, Ostas ielas promenāde, Bērnu pilsētiņa, Lielais laukums, Bērnu parks “Fantāzija”, Pārventas bibliotēka u.c.

Maratona laikā saziedotie līdzekļi caur projekta partneriem – labdarības organizāciju Ziedot.lv un invalīdu un viņu draugu apvienību „Apeirons” tiks novirzīti līdzcilvēku atbalstam – pandusu un pacēlāju ierīkošanai, cilvēku dzīvesvietas labiekārtošanai, tehnisko palīglīdzekļu iegādei un citām vajadzībām, kas saistītas ar vides pieejamības uzlabošanu ārpus publiskās infrastruktūras.

Ventspils Digitālais centrs atbalsta labdarības maratonu “Dod pieci!” un aicina ikvienu pēc savām iespējam iesaistīties un atbalstīt labdarības projektu. Vairāk par labdarības projektu uzzini šeit: dod.pieci.lv/par-projektu