Ventspilī uzlabo izglītības iespējas dabaszinātņu jomā | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Ventspilī uzlabo izglītības iespējas dabaszinātņu jomā

Trešdien, 30. jūnijā, Ventspils pilsētas dome nolēma atbalstīt Ventspils Digitālā centra projekta pieteikumu apgaismojuma, mēbeļu un izglītojošo eksponātu iegādei topošajam Zinātnes centram “VIZIUM”.

Iegādes plānots veikt Ventspils pilsētas pašvaldības prioritārā projekta “Izglītības kvalitātes uzlabošana dabaszinātņu, inženierzinātņu un tehnoloģiju jomā” realizācijas ietvaros. Kopā Ventspils Zinātnes centra “VIZIUM” ekspozīcijā ir plānots izveidot vairāk nekā 80 eksponātus, projekta “Izglītības kvalitātes uzlabošana dabaszinātņu, inženierzinātņu un tehnoloģiju jomā” realizācijas rezultātā tiks izveidoti trīs no tiem, kas, izmantojot virtuālās realitātes tehnoloģijas ļaus labāk izprast fiziku un dažādas dabas parādības.

Plānots, ka Ventspils Zinātnes un inovāciju centrs apmeklētājiem durvis vērs nākamgad un tā ekspozīcija tiks veidota ar nodomu bērniem un jauniešiem jau no mazotnes radīt interesi par datorzinātnēm un dabas zinātnēm, un veicināt lielāku izpratni par fizikas, inženierzinātņu un tehnoloģiju attīstību procesiem dabā. Eksponāti būs gan izglītojoši, gan interaktīvi, un tie tiks iekļauti skolu izglītības un mācību programmās, kā svarīga sastāvdaļa tematu apguvē. Tāpat Zinātnes centrā būs zinātnes šovi, mācību klases un tehniski radošās darbnīcas.

Projektu plānots realizēt līdz 2021. gada beigām un tā kopējās izmaksas ir EUR 400 000, kas tiks finansēti Covid-19 vīrusa izplatības seku samazināšanai paredzētā valsts aizdevuma.