Ventspils Digitālā centra pasniedzējs Ģirts Edvarts Stepiņš nominēts LIKTA gada balvai “Platīna pele” | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Ventspils Digitālā centra pasniedzējs Ģirts Edvarts Stepiņš nominēts LIKTA gada balvai “Platīna pele”

Ventspils Digitālā centra pasniedzējs Ģirts Edvarts Stepiņš nominēts Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) balvai "Platīna pele" sadaļā “Neformālā izglītība”, kategorijā "Labākais E-skolotājs".

Balva “Platīna pele” tiek pasniegta kopš 2007. gada ar mērķi izcelt veiksmīgākos Latvijā radītos digitālos risinājumus, kā arī novērtēt un apbalvot izcilākos digitālo prasmju un pratības veicinātājus Latvijā un spēcīgākos projektus, veicinot izpratni par digitalizācijas attīstības nozīmi Latvijas sabiedrības un ekonomikas izaugsmē.

"Neformālās izglītības" sadaļā "Labākā E-skolotāja" balvai ir nominēti Ventspils Digitālā centra informācijas tehnoloģiju kursu pasniedzējs Ģirts Edvarts Stepiņš, kuru kolēģi vērtē kā inovatīvu, radošu un ļoti daudzpusīgu interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības nodarbību vadītāju, "Codelex" programmēšanas kursu pasniedzējs Sandris Artemjevs un Eiropas Tālmācības centra nodarbību vadītājs Ilmārs Zučiks.

Ģirts Edvarts Stepiņš ir Ventspils Digitālā centra IT kursu pasniedzējs jau sesto gadu. Ģirts kopš pirmās dienas darbojas “Rīcības programmā datorprasmju apguvei Ventspils pilsētas pašvaldības izglītības iestāžu audzēkņiem”, vadot dažādas interešu izglītības nodarbības Ventspils pilsētas un citu Latvijas skolu audzēkņiem. Kolēģi pasniedzēju vērtē kā inovatīvu, radošu un ļoti daudzpusīgu interešu izglītības nodarbību vadītāju, kas regulāri paaugstina savu izglītību un ir atvērts arvien jaunu tehnoloģiju apguvei, koleģiāls un ļoti iecienīts pasniedzējs gan pieaugušo, gan skolēnu auditorijā. Ģirts ir lielisks jaunāko tehnoloģiju pārzinātājs, prasmīgs lietotājs un pedagogs gan digitālā foto, video un plašajā, mūsdienās ļoti aktuālajā  3D jomā, gan daudzveidīgu tiešsaistes rīku izmantojumā. Skolotājs meistarīgi prot šīs tēmas mācīt gan 2.-12. klašu skolēnu, gan pieaugušo auditorijās, saņemot tikai vislabākās atsauksmes no apmācību dalībniekiem.

Šogad LIKTA ikgadējai balvai “Platīna pele” iesniegti 49 pieteikumi piecās nominācijās. Balva “Platīna pele” tiks pasniegta 2. decembrī LIKTA ikgadējā konferencē, kuras tēma šogad ir Digitālais kompass – kā gudri pārvaldīt IKT investīcijas prasmēs, pārvaldē, infrastruktūrā un biznesā.

LIKTA ir profesionāla nevalstiska organizācija, kas izveidota 1998.gadā un aptver visu Latvijas IKT nozari - informācijas tehnoloģiju un programmatūras jomu, telekomunikācijas un pakalpojumu sektoru. LIKTA mērķi ir veicināt informācijas sabiedrības attīstību, IKT izglītības pilnveidi un nozares izaugsmi Latvijā. LIKTA apvieno nozares organizācijas un uzņēmumus, kā arī individuālos biedrus un citas asociācijas.