Ventspils Digitālais centrs izsniegs digitālo Covid - 19 sertifikātu iedzīvotājiem, kuri neizmanto internetu | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Ventspils Digitālais centrs izsniegs digitālo Covid - 19 sertifikātu iedzīvotājiem, kuri neizmanto internetu

Sākot ar trešdienu, 7. jūliju, Ventspils Digitālais centrs izsniegs digitālo Covid-19 sertifikātu iedzīvotājiem, kuri neizmanto internetu vai kuriem nav iespēja to saņemt, pieslēdzoties sertifikāta ieguves vietnei covid19sertifikats.lv, izmantojot internetbanku vai kādu citu drošas piekļuves līdzekli.

Digitālais Covid-19 sertifikāts ir apliecinājums tam, ka persona ir vakcinējusies pret Covid-19, veikusi Covid-19 analīzes vai arī ir izslimojusi Covid-19. Sadarbspējīgu vakcinācijas, testēšanas vai pārslimošanas sertifikātu papīra formā Iedzīvotāju reģistrā reģistrēta persona vai tās likumiskais pārstāvis var pieprasīt un saņemt ārstniecības iestādē, kas veica vakcināciju vai Covid-19 testu, jebkurā citā ārstniecības iestādē, vienotajā valsts un pašvaldības klientu apkalpošanas centrā vai pašvaldības klientu apkalpošanas struktūrvienībā.

Līdz šim digitālo Covid-19 sertifikātu papīra formātā bija iespējams saņemt klientu apkalpošanas centros Rīgā un citās lielākajās Latvijas pilsētās, sākot ar 7. jūliju, šo pakalpojumu nodrošinās arī Ventspils Digitālais centrs Ventspilī, Akmeņu ielā 3 un Digitālā centra filiālē Pārventas bibliotēkā, Tārgales ielā 4. Iedzīvotājiem, kuri vēlās saņemt digitālo Covid- 19 sertifikātu papīra formātā jāuzrāda personas apliecinošs dokuments – pase vai ID karte, kā arī jāparaksta veidlapa, kas apliecina sniegto datu patiesumu.