Ventspils skolotājiem un skolēniem bez maksas pieejama Microsoft Office programmatūra | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Ventspils skolotājiem un skolēniem bez maksas pieejama Microsoft Office programmatūra

Ventspils valstpilsētas pašvaldība sadarbībā ar Ventspils Digitālo centru ir parūpējušies par to, lai ikvienam Ventspils vispārizglītojošās skolas skolotājam un skolēnam būtu iespēja pilnvērtīgi piedalīties mācību procesā, piedāvājot bez maksas iegūt privātai lietošanai programmatūru “Office 365 ProPlus”, kas sevī ietver tādas programmas kā Word, Excel, PowerPoint, Teams un citas.

“Office 365 ProPlus” ir mākoņpakalpojuma abonements, kas līdzīgi kā “Office Professional Plus” piedāvā iespēju izmantot instalācijas datoros aktuālajai “Office” programmatūrai. Šis produkts iekļauj ne tikai tiešsaistes programmatūras izmantošanu, bet arī ļauj katram lietotājam instalēt “Office” programmatūru uz kopumā 15 ierīcēm – 5 datoriem, 5 telefoniem un 5 planšetdatoriem. Tāpat “Office 365 ProPlus” iekļauj katram lietotājam personīgo “One Drive for Business” krātuvi 1 TB apjomā un “Microsoft Teams” licenci. Šis piedāvājums nodrošina iespēju legāli mājās izmantot jaunāko Microsoft programmatūru bez maksas un organizēt mācību procesu, darbojoties vienotā vidē gan skolā, gan mājās.

Kā iegūt programmatūru “Office 365 ProPlus” soli pa solim:

  1. solis:
  2. solis:
    • ievadiet lietotāja vārdu (vards.uzvards@ventspils.edu.lv) un paroli.
    • kā iegūt lietotāja vārdu un paroli? Jāizmanto lietotāja vārds un parole, ko skolotāji un skolēni lieto ikdienā, lai uzsāktu darbu ar skolas datoru. Ja šī informācija nav zināma, noskaidrojiet to pie klases audzinātājas!
  3. solis:
    • vietnes augšējā labajā stūrī atradīsiet izvēlni “Instalēt Office”;
    • lejupielādējiet programmatūru un uzinstalējiet to savā datorā!

Jāņem vērā, ka aprakstītā kārtība “Office 365” iegūšanai attiecas uz licencēm privātai lietošanai, tās nav paredzētas izmantošanai skolas datoros. Skolas datoros ir jālieto pašvaldības iegādātās Microsoft programmatūras licences, un par to uzstādīšanu atbild Ventspils Digitālais centrs.

Papildus informācija Ventspils Digitālajā centrā, Akmeņu ielā 3, rakstot uz e-pastu vdc@ventspils.lv vai zvanot pa tālruni 63607607.