Veiksmīgi noslēgušās Ventspils Digitālā centra “Digitālās nedēļas 2022” | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Veiksmīgi noslēgušās Ventspils Digitālā centra “Digitālās nedēļas 2022”

Tiešsaistē un klātienē pulcējot vairāk nekā 300 dalībnieku, noslēgušās Ventspils Digitālā centra rīkotās “Digitālās nedēļas”, kas šogad norisinājās no 14. marta līdz 14. aprīlim Eiropas kampaņas “European ALL DIGITAL Weeks 2022” ietvaros. “Digitālajās nedēļās” ikvienam interesantam bija iespēja piedalīties daudzveidīgos bezmaksas pasākumos savu digitālo prasmju pilnveidošanai.

Šogad “Digitālajām nedēļām” Digitālais centrs bija sagatavojis daudzveidīgu, digitālām prasmēm veltītu, tiešsaistes un klātienes pasākumu programmu. Ikvienam interesentam bija iespēja bez maksas apgūt e-paraksta lietošanu, digitālo vārdnīcu izmantošanu, uzzināt par dezinformāciju Latvijā, par karjeras iespējām IT nozarē, kā arī apgūt prasmes, kā ērti un ātri izveidot kvalitatīvu CV, izmantojot interneta vietni. Savukārt Ventspils skolu pedagogiem bija iespēja iepazīties ar Ventspils Digitālā centra robotiem un to izmantošanu mācību nolūkos.

Šogad lielākā daļa pasākumu norisinājās tiešsaistē, sniedzot iespēju tajos piedalīties ne tikai ventspilniekiem, bet arī interesentiem no citām Latvijas pilsētām, piemēram, Rīgas, Jūrmalas, Jēkabpils u.c. Klātienē norisinājās mācību nodarbība Ventspils skolu pedagogiem “Robottehnoloģijas pamatskolas izglītības mācību satura veidošanai”, kurā pasniedzējiem bija iespēja iepazīties ar Ventspils Digitālā centra robotiem un to izmantošanu mācību nolūkos, kā arī neformālais pieredzes stāstu vakars “Kā es mainīju savu dzīvi un nonācu pie IT”, kurā Ventspils TechGirls pārstāves dalījās pieredzē par savu karjeras ceļu, nonākot IT jomā.

Vislielāko interesi dalībnieki izrādīja par tiešsaistes semināru “Videokonferenču rīka Zoom lietošana”, kas bija veltīts lietišķai etiķetei un ētikas pamatprincipiem tiešsaistes pasākumos. Tāpat dalībniekiem tika sniegti padomi apgaismojuma izvēlē, fona un apkārtējās vides noformējumam. Seminārā dalībnieki iepazinās ar Zoom rīkiem un dažādiem noderīgiem iestatījumiem veiksmīgam darbam konferencēs.

Pēc katra pasākuma dalībniekiem bija iespēja saņemt lektoru sagatavotos materiālus – prezentācijas un saites uz noderīgiem resursiem, tāpat dalībnieki saņēma apliecības par dalību semināros. Visu tiešsaistes pasākumu ieraksti ikvienam interesentam ir pieejami Digitālā centra mājas lapā www.digitalaiscentrs.lv/skaties.

“Digitālo nedēļu” ietvaros Ventspils skolēni tika aicināti pieteikties nodarbībām Pavasara IT skoliņā, kuras tēma šogad bija “Eksperiments”. No 14. līdz 17. martam aizrautīgos eksperimentos, radoši darbojoties ar tehnoloģijām un jautri pavadot laiku kopā ar draugiem, Pavasara IT skoliņā kopā piedalījās gandrīz 200 Ventspils skolēnu. Tāpat pēc 2 gadu pārtraukuma klātienē norisinājās tehnoloģiju konkurss skolēniem “DigITiņš”, kurā Ventspils skolu audzēkņiem bija iespēja pierādīt savas prasmes un zināšanas tehnoloģiju pielietošanā un iegūt balvas.

Kampaņa “Digitālās nedēļas” norisinās Latvijā jau 13. gadu, tās mērķis ir aicināt iedzīvotājus attīstīt digitālās iemaņas un aktīvāk izmantot digitālās tehnoloģijas un pakalpojumus, pievēršot uzmanību arī drošībai internetā.