Ventspils Digitālā centra pārstāvji apguva spēļu dizaina ieviešanu mācību stundās | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Ventspils Digitālā centra pārstāvji apguva spēļu dizaina ieviešanu mācību stundās

No 10. līdz 12. novembrim Ventspils Digitālā centra pārstāvji kopā ar Berlīnes pedagogiem piedalījās divu dienu apmācībās par spēļu dizaina ieviešanu mācību stundās, apvienojot mākslas un datorikas mācību priekšmetus, ar mērķi rosināt bērnos interesi par datorzinātnēm, programmēšanu, kodēšanu un IT inženierzinātnēm.

Apmācības vadīja Austrijas spēļu izstrādātājs “Playful Solutions” un vācu spēļu izstrādātājs Creative Gaming. Divu dienu apmācības notika jauktās grupās, apvienojot gan latviešu, gan vācu pedagogus. Pirmajā dienā apmācības tika veltītas spēļu izveidei, sākot ar stāsta veidošanu un praktisku darbošanos. Tā kā spēles izstrāde ir radošs process, tad tas ir lielisks papildinājums mākslas izglītībai, lai ne tikai veicinātu radošo potenciālu, bet arī dažādu kompetenču kopumu, kas rodas spēļu izstrādēs procesā, piemēram, spēja strādāt komandā, projektu vadība, konfliktu risināšana, radošā domāšana u.c.

Savukārt otrajā dienā tika izzinātas priekšrocības, ko sniedz spēļu projektēšana digitāli, darbojoties platformā un veidojot nelielus animāciju stāstus, attīstot gan zīmēšanas, gan programmēšanas prasmes. Ventspils Digitālā centra pārstāvji atzinīgi novērtēja sniegtās zināšanas un iespēju tās pielietot un integrēt mācību nodarbībās tepat Ventspilī.

Projekta galvenais partneris ir Berlīnes Starptautiskās sadarbības biedrība, projekta partneri ir Ventspils Digitālais centrs un Austrijas spēļu izstrādātājs “Playful Solutions”. Projekta partneriem ir daudzu gadu pieredze, kā ar neformālās izglītības nodarbību palīdzību iepazīstināt skolēnus un pedagogus ar digitālo un tehnoloģiju pasauli. Projekta mērķis ir kopā ar mākslas un informātikas pedagogiem izpētīt spēļu dizaina potenciālu mācību klasē, attīstot mākslas un tehnoloģiju hibrīda pieeju.

Pieredzes apmaiņas brauciens tika īstenots Erasmus+ pamatdarbības programmas Nr.2 (KA2) Maza mēroga partnerības skolu sektora projekta "Sesame - Mēs mācamies spēļu dizainu" ietvaros. Plānots, ka nākamajā gadā pieredzes apmaiņas braucienā uz Ventspili dosies Berlīnes pedagogi un projekta partneri. Projekts tiek īstenots līdz 2023. gada jūlijam, un tā kopējais finansējums EUR 13 094.