Ventspils Digitālā centra pārstāvji piedalījās ideju un atklājumu konferencē “New Scientist Live” | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Ventspils Digitālā centra pārstāvji piedalījās ideju un atklājumu konferencē “New Scientist Live”

No 8. līdz 9. oktobrim tiešsaistē norisinājās “New Scientist Live” ikgadējā ideju un atklājumu konference, kurā piedalījās arī Ventspils Digitālā centra pārstāvji, lai uzzinātu aktuālo informāciju no zinātniekiem par jaunākajiem pētījumiem un cilvēces lielākajiem izaicinājumiem.

Galvenās konferences tēmas bija Visums, prāts un ķermenis, Zeme un nākotne. Pasākumā piedalījās vairāk nekā 65 zinātnisko jomu pārstāvji un mūsdienu izcilākie zinātnes prāti, kas dalījās ar savu pieredzi pārdomu rosinošās sarunās. Kopumā divu dienu laikā norisinājās 56 dažādas sesijas, paneļdiskusijas, kā arī interaktīvas un praktiskas nodarbības.

Konference bija paredzēta gan tiem, kuriem ir interese par zinātni un pasauli, gan tiem, kuri vēlas savu nākotni saistīt ar STEM. Konference "New Scientist Live" aptver plašu tematu kopumu, kurā sev interesējošo atradīs ikviens.

Konferencē aptvertās tēmas sniedza ieskatu par to, kā cilvēce kopīgi var stāties pretī pārmaiņām un rast risinājumus globālām problēmām. Tika apskatīti jauno zinātnieku, inženieru un tehnologu pierādījumi, fakti un pētījumi, ar kuru palīdzību tiek risinātas globālas problēmas un arī izglītota sabiedrība. Konferencē bija iespēja uzzināt par jauniem dabas spēkiem un fizikas eksperimentiem, kas mainīja pasauli, kā arī ieskatīties tuvāko personu prātos un atklāt, kā zinātne veidos nākamās desmitgades. Tāpat tika stāstīts par dažādām citām tēmām - no sazvērestību teoriju atpazīšanu un zinātnes lomu tajā līdz pat jūras dzīļu izpētei un patiesību par īpaši apstrādātu pārtiku.

Ventspils Digitālā centra speciālisti konferencē piedalījās projekta "Inovācijas centra izveidošana Ventspilī" ietvaros ar mērķi gūt pieredzi, iespēju profesionāli pilnveidoties un paplašināt redzesloku ar zinātni saistītiem tematiem.

Plašāka informācija par EEZ un Norvēģijas finanšu instrumentiem pieejama tīmekļvietnēs: www.norwaygrants.lv un www.eeagrants.lv.