Ventspils Digitālā centra pārstāvji piedalījās ikgadējā Ziemeļvalstu zinātnes centru konferencē | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Ventspils Digitālā centra pārstāvji piedalījās ikgadējā Ziemeļvalstu zinātnes centru konferencē

No 25. līdz 28. oktobrim norisinājās Ziemeļvalstu zinātnes centru asociācijas (NSCA) ikgadējā starptautiskā konference, kurā piedalījās arī Ventspils Digitālā centra pārstāvji. Konference norisinājās Kopenhāgenā, Dānijā, zinātnes centrā “Experimentarium”, pulcējot vairāk nekā 88 NSCA biedrus un pārstāvjus no 28 organizācijām un zinātnes centriem.

Konference katru gadu notiek kādā no biedru pārstāvētajām valstīm un rotācijas kārtībā ik gadu to organizē kāds no NSCA biedriem. Šogad asociācijas dalībniekus pie sevis aicināja zinātnes centrs “Experimentarium”, kas pastāv kopš 1991. gada un zinātnes centra galvenais mērķis ir mudināt apmeklētājus dziļāk izprast un novērtēt to, kā dabaszinātnes un tehnoloģijas ietekmē mūsu dzīvi, gūstot pozitīvu pieredzi. Centrs iepazīstināja konferences dalībniekus ar savu piedāvājumu – nesen atklāto ekspozīciju “The Science behind Pixar”, kas palīdz atklāt maģisko pasaules animācijas zinātni. Tāpat bija iespēja ieskatīties ekspozīcijā, kas paredzēta 1- 5 gadu veciem bērniem un viņu vecākiem, kā droša vide, kurā rotaļāties un ļauties atklājumiem.

Konferences ietvaros pārējie zinātnes centru pārstāvji iepazīstināja ar jaunumiem savos centros. Savukārt Ventspils Digitālā centra pārstāvji asociācijas biedriem prezentēja jaunatklāto Ventspils Zinātnes centru VIZIUM, kas apmeklētāju vidū radīja neviltotu interesi un aplausus.

Nākamgad konference norisināsies Latvijā, kur konferences dalībniekus uzņems Zinātnes un izglītības inovāciju (ZIIC) centrs Liepājā.

Ziemeļvalstu zinātnes centru asociācija (NSCA) ir dibināta 1987. gadā un tajā uzņemti 40 biedri no Dānijas, Igaunijas, Somijas, Islandes, Latvijas, Norvēģijas un Zviedrijas. Asociācijas mērķis ir veicināt pieredzes un ideju apmaiņu, kā arī sadarbību starp zinātnes centriem Skandināvijā un Baltijas valstīs.

Aktivitāte tiek īstenotas Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta 2014. - 2021. gada perioda programmas “Pētniecība un izglītība” aktivitātes “Inovācijas centri” projekta “Inovācijas centra izveidošana Ventspilī” ietvaros.

Plašāka informācija par EEZ un Norvēģijas finanšu instrumentiem pieejama tīmekļvietnēs: www.norwaygrants.lv un www.eeagrants.lv.