Ventspils Digitālā centra pulciņi atkal notiks klātienē | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Ventspils Digitālā centra pulciņi atkal notiks klātienē

Sākoties mācību gada otrajam semestrim, Ventspils Digitālā centra interešu izglītības pulciņu nodarbības atgriežas klātienes režīmā, kas nozīmē, ka pilnīgi visiem tehnoloģiju nodarbību dalībniekiem būs iespēja darboties uz vietas Digitālajā centrā, ievērojot valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus.

Klātienē pulciņos var piedalīties skolēni, kuriem ir derīgs Covid-19 vakcinācijas vai izslimošanas sertifikāts. Tā kā šīs grupas skolēniem jāveic arī paštesti, ko skolēni saņem izglītības iestādēs, vecākiem pirms nodarbības būs jāiesūta pulciņa skolotājam E-klasē ziņa ar rakstisku apliecinājumu, ka testa rezultāts ir negatīvs.

Savukārt pārējiem skolēniem, lai piedalītos pulciņos, būs jāuzrāda negatīvs testa rezultāts, kas tiek veikts skolā visai klasei. Pirms konkrētā pulciņa norises, skolēniem būs jāuzrāda negatīvs laboratorijas testa rezultāts papīra formātā vai telefonā, vai arī skolēnu vecākiem pirms nodarbības jāiesūta rezultāti konkrētā pulciņa skolotājam. Atbilstoši pašreizējiem noteikumiem, skolēni, lai piedalītos skolas mācību procesā, veic arī paštestus – vecākiem obligāti pirms pulciņa E-klasē jāatsūta ziņa, ka paštesta rezultāts ir negatīvs.

Bērni, kas ir 6 gadu vecumā, arī var piedalīties interešu izglītības pulciņos klātienē. Lai piedalītos pulciņā “Mazā STEM skola”, veikt paštestu nav nepieciešams, kā arī pirms pašas nodarbības nekas nav jāuzrāda. Savukārt tiem bērniem, kas piedalās pulciņā “Digitālā angļu valodas skola 6-gadniekiem”, būs gan jāveic paštests, gan pirms nodarbības jāuzrāda negatīvs testa rezultāts, jo nodarbībā piedalās arī skolēni. Tests būs jāveic ne vēlāk kā 24 stundas pirms nodarbības norises, un to bezmaksas nodrošinās Ventspils Digitālais centrs. Tāpat pirms pulciņa norises vecākiem būs jānosūta pulciņa skolotājam E-klasē ziņa ar apliecinājumu par negatīvu testa rezultātu.

Lai mazinātu Covid-19 izplatību un nodrošinātu epidemioloģiski drošu mācību vidi, interešu pulciņu nodarbību laikā audzēkņiem būs nepieciešams lietot sejas aizsargmasku.

Neskaidrību gadījumā aicinām sazināties ar Ventspils Digitālā centra Bērnu un jauniešu izglītības programmas vadītāju Gunu Stepiņu pa tālruni: 28632351 vai e-pastu: guna.stepina@ventspils.lv.