Ventspils Digitālais centrs aicina piedalīties radošā TikTok meistarklasē ar digitālā satura veidotāju Ralfu Kārkliņu | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Ventspils Digitālais centrs aicina piedalīties radošā TikTok meistarklasē ar digitālā satura veidotāju Ralfu Kārkliņu

Strauju popularitāti pēdējo gadu laikā piedzīvojusi sociālo mediju platforma TikTok, kuru īpaši iemīļojuši jaunieši, jo tā sniedz iespēju brīvi un radoši izpausties, veidojot dažādus interesantus, saistošus un izklaidējošus video, kā arī smelties iedvesmu un uzlabot sev garastāvokli, apskatot citu veidoto saturu. Ventspils digitālais centra aicina jauniešus no 13 gadu vecuma 29. novembrī plkst. 15:00 uz iedvesmojošu un radošu darbošanos ar TikTok satura veidotāju Ralfu Kārkliņu.

TikTok piedāvā atjautīgas un radošas video rediģēšanas iespējās, kas ļauj veidot interesantu un saistošu saturu. Īsie, interesantie video jeb tiktoki ir par visdažādākajām tēmām, tie ir pārņēmuši interneta pasauli, nosakot dažādas tendences. Ar ķermeņa un lūpu kustībām tiek radīts komisks, smieklīgs, izklaidējoša vai pat izglītojoša rakstura video, kura varoņi var dejot, dziedāt, atspoguļot savu ikdienu, izmantojot kādu populāru dziesmu vai ierunātu tekstu.

Tiktokeris jeb īso video satura veidotājs Ralfs Kārkliņš vietnē TikTok ir zināms kā @raalfsk. Ralfam ir teju 38 tūkstoši sekotāju, un viņa video kopumā saņēmuši vairāk nekā 3 miljonus "patīk". Popularitātei internetā līdzi nāk gan smiekli un pozitīvas emocijas, gan nepazīstamu cilvēku reakcijas, kuras ne vienmēr ir glaimojošas, taču tas nav šķērslis jaunietim dalīties ar izklaidējošiem video, kas sajūsmina tūkstošiem interneta lietotāju.

Lai iedvesmotu jauniešus nebaidīties izpausties un būt radošiem, meistarklasē Ralfs dalīsies ar savu pieredzi, kā arī kopā ar dalībniekiem veidos radošus TikTok video. Pasākuma programma:

  • Ralfa pieredzes stāsts. Kā tas viss sākās?
  • Kā veidot personību un saturu internetā?
  • Plusi un mīnusi, personīgā pieredze, esot aktīvam digitālā satura veidotājam.
  • Satura veidošana kopā ar meistarklases dalībniekiem.

Dalībniekiem būs unikāla iespēja darboties kopā ar Ralfu video satura izveidē, smelties iedvesmu, gūt vērtīgus padomus un interesantas idejas. Meistarklase norisināsies Ventspils Digitālajā centrā Akmeņu ielā 3. Lai pieteiktos meistarklasei, nepieciešams aizpildīt anketu www.adre.se/tiktokarralfukarklinu. Maksa par meistarklasi ir 11 EUR.

Meistarklasē var piedalīties ikviens interesents sākot no 13 gadu vecuma!

Aktuālā informācija par apmācībām pieejama mājas lapā www.digitalaiscentrs.lv, Digitālā centra sociālajos tīklos Facebook un Instagram (@vdcentrs), kā arī Ventspils Digitālajā centrā, Akmeņu ielā 3, rakstot uz e-pastu macibas.vdc@ventspils.lv vai zvanot pa tālruni 63607607.

 

 

Informējam, ka Ventspils digitālā centra un zinātnes centra VIZIUM rīkoto pasākumu laikā informācijas atklātības nodrošināšanai un ilustratīvi mākslinieciskiem mērķiem, publicitātei, mārketingam un intervijām, var tikt veikta fotografēšana, video vai audiovizuāla fiksācija. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Ventspils Digitālā centra portālā www.digitalaiscentrs.lv un Zinātnes centra VIZIUM mājas lapā www.vizium.lv, kā arī pašvaldības portālā un sociālajos tīklos Facebook, Instagram un TikTok.