Ventspils Digitālais centrs aicina tiešsaistē apgūt 2D animāciju veidošanas pamatus | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Ventspils Digitālais centrs aicina tiešsaistē apgūt 2D animāciju veidošanas pamatus

Ventspils Digitālais centrs aicina apgūt 2D animāciju veidošanas pamatus, izmantojot bezmaksas rīkus un interneta vietnes. Apmācību laikā dalībniekiem būs iespēja apgūt zīmēšanu un 2D animācijas pamatus vietnēs Krita un Piskelapp.com, video montāžu un skaņas lietošanu Shotcut programmā, vektorgrafikas animāciju veidošanu interneta programmā Betsnip, kā arī vienkāršas un sarežģītas animācijas stilus dažādiem zīmēšanas prasmju līmeņiem.

Apmācībās aicināti piedalīties vizuālās mākslas pedagogi, kā arī citu priekšmetu pasniedzēji un ikviens interesents, kurš vēlas apgūt animāciju veidošanas pamatus.

Apmācības notiks 2., 4., 9., 11., 16., 18. un 23. februārī plkst. 15.00 - 16.30. Apmācību ilgums ir 14 akadēmiskās stundas. Mācības notiks tiešsaistē Moodle un ZOOM platformās. Pieteikties iespējams līdz 1. februārim šeit: https://adre.se/2dpieteiksanas.

Mācību programma:

  • Ievads animācijas programmās - interneta rīks Piskelapp.com:
    • animācijas veidošana no bildēm, darbs ar slāņiem, fona un priekšplāna lietošana, 8 bitu, retro datorgrafikas animācijas stils un tā pielietojumi.
  • Zīmēšanas, bilžu lietošanas, digitālo otu un animācijas lietošana bezmaksas programmā Krita:
    • zīmēšana gan ar digitālām otām, gan ar peli. Animāciju veidošana, izmantojot attēlu ievietošanu, caurspīdīguma efekta (blending modes) lietošana.
  • Video montāžas pamati un bezmaksas video montāžas programmas Shotcut lietošana animāciju veidošanai, apstrādei un skaņai:
    • video un animāciju izveide programmā Shotcut, video klipu, attēlu un skaņas pielāgošana.
  • Vektorgrafikas animācija Betsnip interneta vietnē, starpkadru lietošana ātrākai animāciju veidošanai.
  • Praktiskie darbi – patstāvīgi izveidota animācija, pielietojot apmācību laikā apgūtos rīkus un vietnes.
  • Animācijas stili, sarežģītības pakāpes, piemēri un iedvesmas avoti.

Lai piedalītos nodarbībās, nepieciešams Windows 10 vai Apple MacOS X dators un Zoom konferenču programma. Pirms nodarbības ieteicams instalēt Krita un Shotcut programmas, taču nodarbībās tiks konsultēts instalācijas process.

Nodarbības vadīs pasniedzējs Ģirts Edvarts Stepiņš. Maksa par kursu: 49 EUR. Apmācību noslēgumā dalībnieki saņems Ventspils Digitālā centra sertifikātu.

Papildus informācija Ventspils Digitālajā centrā, Akmeņu ielā 3, rakstot uz e-pastu macibas.vdc@ventspils.lv vai zvanot pa tālruni 63607607.