Ventspils Digitālajā centrā mācās arī pedagogi | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Ventspils Digitālajā centrā mācās arī pedagogi

Digitālais centrs ir īpaši specializējies uz pedagogu apmācībām, izstrādājot pielāgotas apmācību programmas, kas ļauj apgūtās zināšanas izmantot, lai nodrošinātu mācību procesu atbilstoši programmas “Skola2030” nostādnēm. Apgūtās prasmes noder mācību metožu dažādošanai, tādējādi veicinot radošāku mācību procesu arī skolēniem.

Gan Ventspils, gan Latvijas skolu pedagogiem ir iespēja apgūt Google lietotnes, E-pakalpojumu izmantošanu, programmēšanas elementus, stundu saraksta veidošanu ar aScTimetables, spēļošanas elementus mācību saturā, interaktīvu mācību materiālu veidošanu, digitālo aplikāciju izveidi un pielietojumu mācību darbā u.c. Pateicoties Ventspils valstspilsētas pašvaldības atbalstam, Ventspils pedagogi savas digitālās prasmes var pilnveidot bez maksas.

Digitālās prasmes tiek pilnveidotas arī pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem. Iepriekšējā mācību gadā Ventspils pirmsskolas pedagogi apguva dažādus bezmaksas interneta rīkus mācību satura veidošanai, vienlaikus apgūstot prasmes strādāt attālinātajā mācību režīmā, izmantojot mācību platformu ZOOM un Moodle. Savukārt šajā mācību sezonā pedagogi apgūst zināšanas darbā ar digitālās zīmēšanas un dizaina rīkiem, lai izveidotu mācību materiālus aktivitātēm dabas izzināšanai un pētniecībai brīvā dabā, lasītprasmes un rēķinātpratības uzdevumiem.

Liela nozīme mācību satura pielāgošanā ir atgriezeniskajai saitei. Ventspils Digitālais centrs regulāri veic pedagogu mācību kursa vērtējumu apkopošanu, kurā pedagogiem ir iespēja gan dalīties ar savām sajūtām, gan ar ieteikumiem. Piemēram, vairāki vispārizglītojošo skolu pedagogi pozitīvi novērtējuši kursu "Aplikāciju izveide 9. klasei", atzīmējot, ka tas ikdienas darbā palīdzējis ieviest dažādību un padarījis mācību procesu interesantāku. Pedagogi atzīst, ka tēmas apguvi ļoti atviegloja tas, ka kursu laikā tika doti konkrēti piemēri, kā arī mācību materiāli ir bijuši kvalitatīvi un saprotami. Savukārt pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogi apguva bezmaksas digitālos rīkus satura veidošanai, veidojot dažādus digitālos materiālus, darba lapas, prezentācijas un video. Pedagogi augsti novērtējuši kursa saturu, jo tas sniedz iespēju ne tikai dažādot mācību saturu, bet arī atvieglot gatavošanos nodarbībām. Pozitīvi vērtēti arī mācību temps un individuāla pieeja no kursa pasniedzēju puses, kas padara apmācības efektīvas.

Pedagogus apmāca Ventspils Digitālā centra mācībspēki, no kuriem daudziem ir plaša pieredze, pasniedzot gan tehnoloģiju nodarbības bērniem, gan arī strādājot vispārizglītojošās mācību iestādēs.

Ventspils Digitālā centra un Digitālās transformācijas centra apmācību kursi pedagogiem.

  • MS Word dokumentu noformēšanai.
  • MS Excel dažādos līmeņos.
  • PowerPoint mūsdienīgas prezentācijas veidošanai.
  • Google lietotnes ikdienas darba organizēšanā un plānošanā.
  • E-pakalpojumi un aktualitātes informācijas tehnoloģiju pielietojumā.
  • Digitālo aplikāciju izveide un pielietojums mācību darbam 9. klasei.
  • Digitālās pamatprasmes mācību satura veidošanai.
  • Programmēšanas elementi – JavaScript.
  • Attēlu veidošana ar vektorgrafikas redaktoru Inkscape.
  • Programmēšanas elementi JavaScript, HTML, CSS.
  • Stundu sarakstu veidošana ar aScTimetables.
  • IT drošība un medijpratība.
  • Spēļošanas elementi mācību saturā.
  • Interaktīvu mācību materiālu veidošana ar Genial.ly.
  • Nometne: Digitāli – tas ir vienkārši!         

Digitālais centrs arī izstrādājis tīmekļa vietni macities.digitalaiscentrs.lv, kurā pedagogi dalās ar saviem izstrādātajiem mācību materiāliem un resursiem ar citiem Ventspils un Latvijas pedagogiem.

Tāpat ikvienam interesentam ir iespēja aizpildīt anketu www.adre.se/gribumacities, norādot sev interesējošos vai nepieciešamos apmācību kursus. Papildu informācija Ventspils Digitālajā centrā, Akmeņu ielā 3, rakstot uz e-pastu macibas.vdc@ventspils.lv vai zvanot pa tālruni 63607607.