VIZIUM pārstāvji devās pieredzes apmaiņā uz zinātnes centru AHHAA | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

VIZIUM pārstāvji devās pieredzes apmaiņā uz zinātnes centru AHHAA

No 24. līdz 26. oktobrim zinātnes centra VIZIUM pārstāvji devās pieredzes apmaiņā uz Tartu zinātnes centru AHHAA Igaunijā, lai dalītos ar savu pieredzi jaunatklātā zinātnes centra darbībā, kā arī smeltos iedvesmu un jaunas idejas, ko nākotnē ieviest VIZIUM.

VIZIUM radošā komanda ir darbinieki, kas ikdienā atbild par zinātnes šovu, pasākumu un dažādu tematisko aktivitāšu saturu un norisi. Pieredzes apmaiņā VIZIUM pārstāvjiem bija iespēja gan apskatīt zinātnes centru un Igaunijas kolēģu darba ikdienu, gan apspriest tehniskos un organizatoriskos jautājumus un gūt vērtīgus padomus. VIZIUM pārstāvji dalījās arī savā pieredzē par dažādiem izaicinājumiem, ikdienā strādājot ar apmeklētājiem un vadot zinātnes šovus un darbnīcas, kā arī organizējot pasākumus un aktivitātes.

Pirmā pieredzes vizītes diena zinātnes centrā AHHAA, VIZIUM pārstāvju vārdiem,  “palidojusi vēja spārniem”, jo vienas dienas laikā apgūts liels vērtīgas informācijas apjoms. VIZIUM radošai komandai bija unikāla iespēja apskatīt teju katru Tartu zinātnes centra telpu, sākot no noliktavas līdz pat ofisam, tādējādi gūstot labāku izpratni par AHHAA zinātnes centra ikdienas darba “aizkulisēm”.

Tāpat pieredzes apmaiņa sniedza iespēju VIZIUM radošās komandas pārstāvjiem pašiem iejusties skatītāju lomā un novērtēt Igaunijas kolēģu zinātnes šovus, kā arī iegūt jaunas zināšanas un idejas.

Zinātnes centrs AHHAA ir viens no lielākajiem zinātnes centriem Baltijā, kura galvenais uzdevums, tāpat kā VIZIUM, ir iepazīstināt ar zinātni. AHHAA zinātnes centrs uzsāka savu darbību kā Tartu Universitātes projekts 1997. gadā.