Noslēdzies projekts “Pieaugušo izglītības speciālistu profesionālā pilnveide” | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Noslēdzies projekts “Pieaugušo izglītības speciālistu profesionālā pilnveide”

Pirmdien, 13. februārī, noslēdzies Erasmus+ programmas pamatdarbības Nr.1 (KA1) pieaugušo izglītības sektora  projekts “Pieaugušo izglītības speciālistu profesionālā pilnveide”, kura ietvaros Ventspils Digitālais centrs aizsācis plašāku hibrīdmācību kursu īstenošanu.

Projekta mērķis bija paplašināt un uzlabot pieaugušo izglītības programmu piedāvājumu, integrējot kvalitatīvu un mūsdienīgu mācību saturu, kas veicinātu dalībnieku vajadzībām atbilstošu digitālo prasmju pilnveidi, kā arī tiešsaistes kursu materiālu izstrādes metodikas izveidi.

Projekts tika īstenots sadarbībā ar Igauņu partneriem uzņēmumam “BCS Koolitus”, kas ir senākais un lielākais privātais IKT apmācību sniedzējs Igaunijā. Uzņēmuma pakalpojumu portfelis ietver IKT pamatprasmju apgūšanas, kvalifikācijas paaugstināšanas un pārkvalifikācijas programmas, ar mērķi sniegt iespēju apgūt digitālās prasmes un kompetences dažādos līmeņos.

Projekta ietvaros abi partneri piedalījās divos pieredzes apmaiņas braucienos, gūtās pieredzes rezultātā tika izstrādātas un īstenotas divas jaunas mācību programmas pieaugušajiem, kā arī izstrādāta metodoloģija hibrīdkursu (kursi, kas notiek vienlaicīgi gan klātienē, gan attālināti) īstenošanai Ventspils Digitālajā centrā. Kursu dalībniekiem bija iespēja bez maksas piedalīties apmācību kursos par tēmām – “Vizuālo materiālu veidošana ar “Canva”” un “Microsoft Word pamati”.

Kursus kopumā apmeklēja 43 dalībnieki. Sniedzot iespēju pieaugušajiem piedalīties apmācību kursos, gan klātienē, gan attālināti, zināšanas papildināja gan iedzīvotāji no Ventspils, gan citām Latvijas pilsētām.

Projekta ietvaros izstrādātais kursu norises modelis ir veiksmīgi ieviests Ventspils Digitālā centra ikdienā, piedāvājot dažādos semināros un kursos piedalīties gan klātienē, gan attālināti, tādējādi sniedzot iespēju iedzīvotājiem izvēlēties sev visērtāko veidu, kā apgūt jaunas zināšanas. Papildus projekta ietvaros īstenotajām apmācībām, šādā veidā jau ir notikuši seminārs “Videonovērošanas kameras mājās” un apmācību kurss “Programmatūras Adobe Photoshop pamati”.

Savukārt igauņu partneri, pateicoties gūtajai pieredzei Ventspils Digitālajā centrā pilnveidoja vienu no saviem mācību kursiem par tēmu “Kvalifikācijas celšana progresīvu digitālo prasmju un kompetenču attīstībai”.

Projekts tika īstenots no 2022. gada 1. marta līdz 2023. gada 13. februārim un tā kopējais finansējums EUR 11 094.