Noslēdzies Ventspils Digitālā centra Tehnoloģiju nodarbību mācību gads | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Noslēdzies Ventspils Digitālā centra Tehnoloģiju nodarbību mācību gads

Pirmdien, 22. maijā, ar Teicamnieku pasākumu noslēdzies Ventspils Digitālā centra Tehnoloģiju nodarbību 2022./2023. mācību gads, svinīgi sveicot cītīgākos un aktīvākos pulciņu dalībniekus. Pavisam tika sumināti 123 skolēni, kuri saņēma Teicamnieku apliecības, kā arī dāvaniņu un saldu pārsteigumu.

Uz Teicamnieku svētkiem tika aicināti Tehnoloģiju nodarbību dalībnieki, kuri visu mācību gadu ir bijuši īpaši uzcītīgi, izrādot padziļinātu interesi par apgūstamajām tēmām, tādējādi mācību procesā sasniedzot augstākus rezultātus. 2022./2023. mācību gada noslēgumā tika sumināti 123 teicamnieki: 53% no skolēniem bija 6-gadnieku - 4. klašu grupā, bet 47% teicamnieki mācījās 5.- 12. klašu grupā. Tāpat bija skolēni, kas Teicamnieku diplomus saņēmuši jau vairākus gadus pēc kārtas. Savukārt 8 skolēni ir teicamnieki divos pulciņos un saņēma veselas divas apliecības par čaklu un aktīvu darbu Tehnoloģiju nodarbībās.

Visi teicamnieki saņēma Teicamnieku diplomu, kā arī Ventspils Olimpiskā centra dāvanu karti, kas skolēniem sniegs iespēju izmēģināt jauno rodeļu trasi vai jebkuru citu aktivitāti.

Lai izvērtētu pagājušo mācību gadu, kā arī saņemtu ieteikumus turpmākajam darbam, tika veikta tehnoloģiju nodarbību dalībnieku aptauja. Skolēni atzīst, ka mācību procesā ir ieguvuši vērtīgas zināšanas, kā arī ieteiktu saviem vienaudžiem apmeklēt nodarbības.

“Tehnoloģiju nodarbības ir paredzētas ikvienam vecumam”, stāsta Mārcis (15 gadi), “Pulciņi ir bezmaksas, interesanti, lieliska iespēja apgūt prasmes nākotnes profesijai”. Savukārt 1. klases skolēns Marks par tehnoloģiju pulciņiem saka: “Visvairāk man patika nodarbības ar Lego, es uzaicināju arī savus draugus piedalīties nākamgad pulciņos kopā ar mani.”

Šajā mācību gadā pulciņi pirmo reizi notika zinātnes centrā VIZIUM, tāpēc nodarbības tika  organizētas zinātnes centra mācību klasēs, Mazo pētnieku zonā, eksponātu zālē un laboratorijā. Šogad pulciņus kopumā apmeklēja 770 skolēnu.

Tāpat šogad kā jaunums tika piedāvātas arī tiešsaistes nodarbības gan Ventspils, gan Latvijas skolēniem.  Kopumā attālinātajos pulciņos darbojās vairāk nekā 120 skolēnu. 70 no tiem bija skolēni no citām Latvijas pilsētām: no Rīgas, Mārupes, Madonas, Valmieras, Elejas, Ādažiem, Pļaviņām, Salaspils, Jelgavas, Saulkrastiem, Ikšķiles, Baltinavas, Tukuma, Mērsraga, Jēkabpils u.c. vietām. Tāpat bija 5 skolēni, kas piedalījās pulciņos no ārvalstīm - no Vācijas un Anglijas.

Arī vasarā skolēnus sagaida dažādas interesantas aktivitātes un piedzīvojumi Ventspils zinātnes centra VIZIUM vasaras dienas nometnē 1. – 6. klašu skolēniem “TehnoEKO”. Plašāka informācija par nometni un pieteikšanos šeit: www.adre.se/nometne.

Uz tikšanos Ventspils Digitālā centra Tehnoloģiju nodarbību 2023./2024. mācību gadā!